Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Nieuwsarchief:Hardhoutfonds Groen Invest failliet

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Versie door BigSmoke (overleg | bijdragen) op 3 jul 2009 om 12:46 (Wijzigingen door 24.132.212.237 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door BigSmoke)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel gaat over een nieuwsitem dat door De Telegraaf is gepubliceerd op 12 mei 2009.

Hardhoutfonds Groen Invest failliet[bewerken]

DEN BOSCH (AFN) - De rechtbank in Den Bosch heeft hardhoutfonds Groen Invest failliet verklaard. Een rechtbankwoordvoerster heeft dat dinsdag desgevraagd laten weten.

Groen Invest investeerde in robiniabomen die een alternatief vormen voor tropisch hardhout. De bomen zijn aangeplant op landbouwgrond in West-Europa. Groen Invest telt ongeveer vijfduizend beleggers die gemiddeld 10.000 euro investeerden.

Het bedrijf kreeg vorige week uitstel van betaling vanwege een vordering van 4 miljoen euro van een oud-aandeelhouder. Wegens onvoldoende vooruitzichten werd de surseance maandag omgezet in faillissement. De bewindvoerders zijn aangesteld als curator. Het totale tekort loopt op tot boven de 70 miljoen euro, zei curator Stijn Hoppenbrouwers dinsdag.

Vanwege de problemen en vermoedens van fraude legden beleggers vorige week al beslag op 700 hectare bosperceel van Groen Invest. Over de oorzaak van het faillissement kon de curator dinsdag nog niks zeggen.

Verwante onderwerpen[bewerken]