Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Nieuwsarchief:Deelnemers Groen Invest kunnen naar geld fluiten

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Versie door BigSmoke (overleg | bijdragen) op 7 jul 2009 om 18:46 (Wijzigingen door 217.112.117.227 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door BigSmoke)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel gaat over een nieuwsitem dat door De Telegraaf is gepubliceerd op 13 mei 2009.


'Deelnemers Groen Invest kunnen naar geld fluiten'[bewerken]

Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM - Participanten in Groen Invest Nederland (GIN) zien hun ingelegde geld hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug, nu de rechtbank in Den Bosch het hardhoutfonds failliet heeft verklaard. Dat zei advocaat Honeré van Schuppen van de Stichting GIN Schade gisteren in een reactie op het bankroet. Alleen als officieel zou blijken dat sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur, dan zijn er nog mogelijkheden voor boze investeerders om de directie persoonlijk aansprakelijk te stellen, aldus Van Schuppen.

Groen Invest investeerde in robiniabomen, die een alternatief vormen voor tropisch hardhout. De bomen zijn aangeplant op landbouwgrond in West-Europa. Het hardhoutfonds telde ongeveer vijfduizend beleggers die gemiddeld ruim ?10.000 investeerden.

Het bedrijf kreeg vorige week uitstel van betaling vanwege een vordering van €4 miljoen van een oud-aandeelhouder. Wegens onvoldoende vooruitzichten werd de surseance maandag omgezet in faillissement. De bewindvoerders zijn aangesteld als curator. Het totale tekort loopt op tot boven de €70 miljoen, zei curator Stijn Hoppenbrouwers gisteren. Vanwege de problemen en vermoedens van fraude legden beleggers vorige week al beslag op 700 hectare bosperceel van Groen Invest. Over de oorzaak van het bankroet kon de curator gisteren niets zeggen. Advocaat Van Schuppen van de Stichting GIN Schade denkt dat al het geld van de investeerders is verdwenen.

"Daar hoef je geen visionair voor te zijn. Al weet ik ook niet waar die ?70 miljoen is gebleven. Bij verkoop zou de grond wellicht iets waard zijn, maar die is verpand. Daarna hebben de curator, de fiscus en het UWV eerst nog voorrang, dus hoogstwaarschijnlijk blijft er helemaal niets over." De stichting had een juridische procedure in voorbereiding tegen Groen Invest. Nu het fonds echter failliet is verklaard, hoopt Van Schuppen dat de curator een vordering wegens onbehoorlijk bestuur instelt. Die beschuldiging is volgens hem makkelijk hard te maken. "De laatste jaarrekening die de directie heeft ingediend, was van 2005." De Stichting GIN Schade vertegenwoordigt momenteel meer dan 1100 gedupeerde participanten in Groen Invest Nederland.

Verwante onderwerpen[bewerken]