Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Nieuwsarchief:Aangifte AFM tegen teakhoutfonds

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Versie door 200.62.70.82 (overleg) op 9 jul 2011 om 04:48 (Verwante onderwerpen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel gaat over een nieuwsitem dat door NOS is gepubliceerd op 21 augustus 2009.

Correctie[bewerken]

Jos van Veen heeft hier laten weten dat de NOS uizending gebaseerd was op verkeerde feiten. “De AFM heeft nooit aangifte gedaan tegen Groenewoud.” (Zie de overlegpagina voor details van de hand van Van Veen.)

Samenvatting[bewerken]

  • Kockelkoren geeft aan waarom de AFM zich is gaan bemoeien met teakfondsen.

Aangifte AFM tegen teakhoutfonds[bewerken]

De uitzending is terug te zien op de website van de NOS.

Samenvatting van de NOS website[bewerken]

De Autoriteit Financiële Markten, AFM, heeft aangifte gedaan tegen Groenewoud Bosbouwprojecten bv. De AFM vermoedt dat bij het beleggingsfonds in teakhout in Zuid-Amerika fraude is gepleegd.

Het fonds ging vorige maand failliet. Beleggers hadden het aangevraagd. Ze kregen al sinds 2007 geen rendement meer. Volgens hen is sprake van een piramidespel, waarbij hoge rendementen worden uitgekeerd die met geld van nieuwe beleggers wordt betaald.

In totaal zou er zo'n 30 miljoen euro in het failliete fonds zijn belegd. Groenewoud is het vierde teakfonds dat in korte tijd failliet is gegaan.

Verwante onderwerpen[bewerken]

Het AFM heeft helemaal geen aangifte gedaan wegens vermeende fraude bij Groenewoud. In de loop der jaren voor en na het faillisement hebben de Belastindienst, DNB en de AFM diverse onderzoeken gedaan, de Belastingdienst zelfs een uitgebreidt BTW onderzoek en een keer een Fraude onderzoek. Als deze onderzoeken hebben niets verdachts opgeleverd. Logisch ook, omdat alle transacties, ook naar Costa Rica toe, via de bank hebben plaatsgevonden en dus TRACEERBAAR zijn. Ook de boekhouding van PFFG s.a. is aan de curator getoond. Jammer dat 5 onnozele deelnemers her fiallisement hebben aangevraagd en zo de voortzetting van de plantages, zij het zonder maandelijkse voorschotten. De enige die er nu flink aan gaat verdienen is de curator.

Externe links[bewerken]