Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

HardhoutWiki:Beoordelingssysteem

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Versie door BigSmoke (overleg | bijdragen) op 28 jun 2009 om 15:32
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het is de bedoeling op deze wiki een beoordelingssysteem te introduceren dat simpel te begrijpen en te gebruiken is. Hopelijk zal dit het vergelijken van plantages en plantagebedrijven makkelijker en overzichtelijker maken. Zoals altijd kan iedereen op de overlegpagina hierover zijn of haar ideeën en meningen achterlaten.

Zie ook de beoordelingscategorie voor alles dat met beoordeling te maken heeft.

Hoe werkt het beoordelingssysteem?[bewerken]

Het beoordelingssysteem werkt nog helemaal niet, maar om het te laten werken zouden, denk ik, de volgende richtlijnen in acht genomen moeten worden.

Richtlijn: Gegevens en meningen zijn gescheiden[bewerken]

Er is op deze wiki al meer dan genoeg ruimte voor opinie en emotie in het nieuwsarchief en op overleg/discussie-pagina's. Beoordelingsfactoren zijn daarom zo veel mogelijk simpele ja/nee vragen of exact te determineren numerieke gegevens.

Richtlijn: Beoordelingswaarden worden onderbouwd[bewerken]

Het is niet o.k. om zomaar waardes in te gaan zitten vullen zonder enige vorm van onderbouwing. De verwijzing naar, bij voorkeur vrij verkrijgbare, bosbouwrapporten is een goede vorm van onderbouwing. Het is hierbij natuurlijk niet te vermijden dat er enige discussie ontstaat over de relatieve waarde van verschillende rapporten en andere documenten.