Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Nieuwsarchief:Tussenpersoon groenfondsen raakt vergunning kwijt

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op 17 januari 2007 meldt de Trouw dat de vergunning van Sicirec wordt ingetrokken door de AFM.

Tussenpersoon groenfondsen raakt vergunning kwijt[bewerken]

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de vergunning ingetrokken van Sicirec, een tussenpersoon voor beleggers in groenfondsen. De toezichthouder vindt dat Sicirec niet deskundig genoeg is. Ook zou de financiële positie van de belangenbehartiger te zwak zijn.

Dat heeft directeur Popko van der Molen van Sicirec woensdag gezegd. De onderneming behartigt de belangen van meer dan vijfhonderd investeerders en heeft een bedrag van ongeveer 5 miljoen euro onder haar hoede. Van der Molen wil het beheer over de participaties in de groenfondsen aan de beleggers teruggeven. Het is de vraag of zij een redelijke opbrengst zullen behalen, aldus de directeur.

De AFM heeft het toezicht op groenfondsen onlangs verscherpt. Aanbieders van dergelijke fondsen moeten een speciale vergunning hebben. De waakhond toetst ze op onder meer betrouwbaarheid en deskundigheid.

Costa Rica[bewerken]

Van der Molen zegt dat Sicirec wel voldoende juridische kennis in het huis heeft. Het overgrote deel van de beleggers investeert in teakplantages in Costa Rica. Om de weg te kunnen vinden in de juridische procedures in dat land heeft Sicirec volgens de directeur een deskundige ingehuurd.

De kans is groot dat Sicirec omvalt. ,,We hebben niet de middelen om tegen de AFM te procederen, zei Van der Molen. Zijn bedrijf staat volgens hem al anderhalf jaar stil wegens de procedure om de benodigde AFM-vergunning te krijgen. Bij Sicirec werken vijf mensen, deels in deeltijd.

Verwante onderwerpen[bewerken]