Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Nieuwsarchief:Octopussy (153)

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kleintje Muurkrant chronologie

 1. Skal, het EKO-keurmerk, en de waarheid
 2. Hardhout met een luchtje (1)
 3. Hardhout met een luchtje (2)
 4. Hardhout met een luchtje (3)
 5. Hardhout met een luchtje (4)
 6. Hardhout met een luchtje (5)
 7. Hardhout met een luchtje (6)
 8. Hardhout met een luchtje (7)
 9. Hardhout met een luchtje (8)
 10. Hardhout met een luchtje (9)
 11. Hardhout met een luchtje (10)
 12. Octopussy (153)
 13. Octopussy (179)
 14. Octopussy (180)
 15. De bomen en het bos (1)
 16. De bomen en het bos (2)
 17. Octopussy (188)
 18. Octopussy (189)
 19. Octopussy (190)
 20. De bomen en het bos (3)
 21. De bomen en het bos (4)
 22. De bomen en het bos (5)
 23. De bomen en het bos (6)
 24. De bomen en het bos (7)
 25. De bomen en het bos (8)
 26. Octopussy (198)
 27. Octopussy (200)
 28. Octopussy (201)
 29. Octopussy (205)
 30. Octopussy (209)
 31. Octopussy (220)
 32. Octopussy (231)
 33. Octopussy (263)
 34. Octopussy (283)
 35. Terra Shitalis
 36. Terraraboemdiee

Dit artikel is onderdeel van de Octopussy reeks van de Kleintje Muurkrant. Een aantal onderdelen van deze reeks – de artikelen over hardhoutbeleggingen – zijn met vriendelijke toestemming van de redactie op deze wiki overgenomen. (Deel 153, 179, 180, 188, 189, 190, 198, 200, 201, 205, 209, 220, 231, 263 en 283.)

U kunt de hele serie (waarvan alleen deze delen over hardhout gaan) ook teruglezen op de follow-up site van Kleintje Muurkrant.

Octopussy (153)[bewerken]

dinsdag 8 februari 2005

Oeps. Slordig. Vergeten aandacht te besteden aan een buitengemeen interessante inside-mail van Jan Schorsy, de man zonder hond. Hij schreef op 3 februari het volgende:

“De gebeurtenissen van de voorbije dagen wijzen erop dat uw website invloed uitoefent tot in de hoogste kringen, hetgeen uw bestaansrecht maar weer eens bevestigt. Wat blijkt? De heren speurders van de FIOD/ECD zijn verdachten aan het horen. Lieden die op enigerlei wijze in de zaak NWC verwikkeld zitten of zaten. Naar zeggen zijn zij vooral uitermate geïnteresseerd in de volgende delen van de Sinaasappelsaga:
 • De avonturen van J.J. de Bode in Costa Citrus
 • Vicus in vreemde valuta verwikkelingen
 • Alleen op de rekening (vrij naar Hector Malot)
U heeft gelijk, we naderen de apotheose van het geheel. En totaal tegen de verwachtingen in lijkt het er zelfs op dat er sprake gaat zijn van een GOEDE afloop. Dat zou dan wel een driewerf unicum zijn in de geschiedenis, want wij zijn niet op de hoogte van andere fondsen die in het verleden een goede afloop kenden.
Het begon al bij OHRA, het bekende teakhoutfonds van een jaartje of tien geleden. Onze immer fluisterende bronnen vertellen ons dat het land dat hiermee gemoeid is, zo’n 4000 hectare, te koop staat in Costa Rica voor 10.000 dollar per hectare. Een rotkoopje, alleen ... niet te koop voor een Nederlander of een Nederlands conglomeraat.
We hebben het Citrus Solid Fund gehad met de heer De Vroege aan het roer, die ervan uitging dat plantages geen onderhoudsgeld nodig hadden. Resultaat was dat er een plantage ontstond die krioelde van de gifslangen en waarbij vijfjarige bomen een hoogte hadden bereikt van wel 50 centimeter (in de normale wereld: vijf jaar is 2,50 meter).
Een andere was EcoBel, die de 8 meloen aan ontvangen gelden liever belegde bij de optiebeurs. Ze zitten nog in de bak. Lekker betrouwbaar zo’n optiebeurs.
Vorig jaar nog EcoBrazil. Een meloen of 48 down the drain. 144.000 hectare oerwoud gekocht, waarde nul. Maar wel huisjes in het gerieflijke Oostblok bouwen (met medeweten van hun Slavische contacten?).
Maar er staat ons nog meer te wachten, want waar onze bronnen hun gefluister vervangen door luidkeels murmelen komen er namen bovendrijven waarbij wij binnenkort ook kunnen gaan genieten van hun capriolen.
Denk eens aan het Meervoudig Waarborg Fonds, dat wij nu zo noemen omdat zij niet zo heten. Al een jaartje of tien bezig, verhalen over duizenden hectaren met meloenen, uh nee, limoenen. In Costa Rica hebben we welgezegd 137 hectaren kunnen localiseren. En grappig genoeg is hun website uit de lucht. Om administratieve redenen.
Playa Laguna. Ook zo’n windkasteel. Van alle gemakken voorzien, schitterend gelegen, een uitkomst voor uw overtollige gelden. Er wordt al jaren niks meer uitgevoerd op dat stukje land. Er staat welgezegd één roestige shovel in een hoekje geparkeerd. Over hoeveel knaken praten we hier?
Maar de klap op de vuurpijl zal zeker worden het steak-house project Luna Banalis (the name has been changed to accuse the guilty). In de eerste plaats is de naam van de plantage Flor y Fauna. En laat dat nou net ook de naam zijn van het OHRA-project. En de mensen die zich met deze plantage bemoeien zijn dat dezelfden? Nee hoor, het zijn vader en zoon! Maar dat is niet zo spectaculair. Smeuïger is de wetenschap dat in de warme zomer van 2003 tijdens een vergadering in Midden-Brabant en bloc en unaniem werd besloten om onmiddellijk 12 cabrio’s te bestellen voor de verkopers. Want die arme zielen hadden het toch maar zwaar te verduren in het zonnetje.
Bij het volgende item vervingen onze bronnen hun gemurmel door roeptoeters: tijdens vergaderingen van dit fonds worden gratis joints uitgedeeld! Wat een fringe benefits! How sweet to be an investor! Join(t) the club!
Zijn we er al? Welnee, maar we moeten ook nog iets bewaren voor een volgende keer, wanneer we weer enige ogenblikken van ledigheid moeten vullen. In ieder geval gaan we de zaak met een bliksemse vaart proberen op te lossen. We zijn al aardig op weg.”

Leuke bijdrage. Hier en daar jammer genoeg nog wat cryptisch en we missen nog een saillant voorbeeld op Jan zijn lijstje van treurige fondsen: Euro Greenmix Fund van de inmiddels veroordeelde Hugo Krop. Ook al werkzaam in Costa Rica.<ref>Zie de serie “Hardhout met een luchtje”.</ref> Moet een leuk land zijn om te investeren in brandhout en zure vruchten. Stay tuned.

<references/>