Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Nieuwsarchief:Directeur Groen Invest beschuldigd van wanbeleid

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel gaat over een nieuwsitem dat door DVHN is gepubliceerd op 12 juni 2009.

Samenvatting[bewerken]

  • Schrijf hier een korte samenvatting van het nieuwsitem.
  • In bullets; dat skimt lekker weg.

Directeur Groen Invest beschuldigd van wanbeleid[bewerken]

Veldhoven - Een van de grootste beleggingsdrama's van de afgelopen jaren in ons land krijgt voor de directeur van het fonds waarschijnlijk geen prettige ontknoping. Frans van der Heijden (64), de grote man achter het failliete Groen Invest wordt door de curatoren van wanbeleid beticht.

Bovendien zou de man enkele miljoenen voor privédoeleinden hebben onttrokken aan het hardhoutfonds, waarin ook tientallen noorderlingen veel geld in rook hebben zien opgaan. De curatoren stellen hem daarvoor persoonlijk aansprakelijk.

Groen Invest, dat met robiniabomen een tegenhanger voor tropisch hardhout wilde produceren, koerste volgens de curatoren al jaren af op een bankroet. Ruim 70 miljoen euro werd door 5000 beleggers ingelegd. Het geld moet waarschijnlijk grotendeels als verloren worden beschouwd. Daarnaast hebben banken nog ruim 11 miljoen te vorderen en is 3 miljoen euro aan subsidie verkeerd besteed. De miljoenen die de banken terug willen, zijn door hypotheken gedekt.

Dat blijkt uit het curatorenverslag dat is opgesteld door mr G. te Biesebeek van Aben en Slag Advocaten en mr Hoppenbrouwers van Holland van Gijzen. De afwikkelaars van het faillissement trekken harde conclusies. Zo heeft Van der Heijden onverantwoorde en niet door zekerheden gedekte investeringen in het buitenland gedaan, besteedde hij met geld van Groen Invest alleen al de afgelopen vijf jaar voor 1,8 miljoen euro aan juridische kosten en zijn geen definitieve jaarrekeningen meer aan de Kamer van Koophandel verstrekt sinds 1999. Tenslotte onttrok Van der Heijden voor niet-zakelijke doeleinden bijna 2,5 miljoen euro aan het fonds. Daarvoor wordt hij door de curatoren aansprakelijk gesteld. Mr. Te Biesebeek kon gisteren nog niet bevestigen of aangifte tegen Van der Heijden wordt gedaan. "Over die vraag hebben we ons nog niet gebogen."

(GPD)

Verwante onderwerpen[bewerken]