Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

HardhoutWiki:Info

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit jonge teakboompje kan meer dan 4 meter per jaar groeien. Hopelijk groeit deze wiki net zo snel.

Wat een wiki is

Het bekendste voorbeeld van een wiki is Wikipedia, een online encyclopedie volgens het wiki principe. Wiki is hawaïaans voor 'snel' en een wiki is een website die snel bijgewerkt kan worden door iedere bezoeker. Authenticatie en authorisatie is niet nodig. Als je iets op een wiki wilt wijzigen, hoef je meestal niets te doen dat veel moeilijker is dan typen.

Doel van deze wiki

Het doel van deze wiki is om op één centrale plek zoveel mogelijk informatie over bosbouwbeleggingen te verzamelen. Het is niet de bedoeling van deze wiki om een spreekbuis te vormen of voor beleggers, of voor belangenbehartigingsorganisaties, of voor aanbieders. Voor een compleet beeld moet de markt vanuit alle oogpunten worden belicht. Dit betekent niet dat er alleen neutrale informatie op deze wiki zou moeten komen. In tegendeel! Laat een gedupeerde belegger maar beschrijven wat er volgens hem allemaal mis is gegaan met zijn belegging. Laat een aanbieder maar beschrijven waarom zijn belegging zo aantrekkelijk is en laat de vele stichtingen en verenigingen maar vertellen hoe zij de belangen van beleggers het beste behartigen.

Huisregels voor deze wiki

Er zijn eigenlijk heel weinig huisregels voor deze wiki. Vrijwel alle bijdragen zijn welkom, behalve als deze alleen bedoeld zijn om Spam te verspreiden of om vandalisme te plegen.

Verder is het natuurlijk prettig als discussies enigszins beleefd kunnen verlopen, maar dit is geenszins verplicht. Door de (recente) geschiedenis van de teak-markt kan er moeilijk verwacht worden dat er niet her en der wat frustraties over en weer gaan. Weest u echter zo vriendelijk er in uw uitingen rekening mee te houden dat u niet de enige gebruiker van deze wiki bent.

Geschiedenis van deze wiki

41165a7e7126d616a0ae0762e00718e2?s=200.jpg
Rowan, de initiatiefnemer van deze wiki

De Engelstalige Hardwood Investments Wiki werd op 10 mei 2007 gestart door Rowan van der Molen, gevolgd op 26 mei door deze Nederlandstalige zusterwiki. Rowan werkte toen nog als web-ontwikkelaar voor Sicirec S.A. (later de Sicirec Group). Sicirec S.A. had in het verleden altijd veel informatie en kritische noten op haar website staan over een aantal aanbieders van teak-beleggingen. Maar Sicirec moest haar rol als belangenbehartigingsorganisatie neerleggen nadat de Autoriteit Financiële Markten herhaaldelijk haar vergunningsaanvraag niet in behandeling wilde nemen. Rowan was eerder al gefrustreerd geraakt vanwege de onmogelijkheid om met beperkte tijd en middelen een compleet beeld te schetsen van zelfs alleen maar de kleine set aanbieders waarover Sicirec haar klanten informeerde. Nu Sicirec haar rol als beleggingsadviseur en tussenpersoon op moest geven, zou er veel informatie van Sicirec's website moeten verdwijnen. Dit leek een uitgelezen gelegenheid om het idee van een wiki over bosbouwbeleggingen verder vorm te geven. Met permissie van Sicirec S.A. werd alle informatie over aanbieders van de Sicirec website gekopieerd om een begin te geven aan de wiki.

Promotie van deze wiki

Niet genoeg informatie op deze wiki? Laat dan aan de plantagebedrijven waarin u geïnteresseerd bent weten dat u graag meer informatie van hun kant zou zien. Vraag ook uw medebeleggers om hier een kijkje te nemen en aanvullingen te doen. Uiteindelijk is de informatieve waarde van deze wiki afhankelijk van het aantal bezoekers dat hier komt. Tussen de bezoekers zit altijd wel weer iemand die nog iets te vertellen heeft.

Ga naar HardhoutWiki:Promotie voor meer informatie over de promotie van deze wiki.