Groen Invest Nederland

Groen Invest Nederland (GIN) B.V. is een aanbieder van beleggingen in Robinia plantages. Frans van der Heijden is de directeur van GIN. GIN is in 1995 opgericht als particuliere beleggingsmaatschappij.

Zie Groengroeiplan voor meer info over het beleggingsproduct van GIN.

Groen Invest is op 12 mei 2009 failliet verklaart en is inmiddels in surseance van betaling.

Robiniaplantages[bewerken]

De robiniaplantages van GIN liggen door heel Nederland verspreid. Er is in totaal zo'n 1000 hectare aangeplant.


Enkele locaties zijn (in willekeurige volgorde); (Locatie toevoegen)

Flevoland[bewerken]

Overijssel[bewerken]

Friesland[bewerken]

Groningen[bewerken]

  • ter Apelkanaal (langs de weg "/Braamberg");
  • Borgercompagnie (langs de weg "/Nedmagweg");
  • /Spijk (tussen de "Tweehuizerweg" en de "Vierhuizerweg");
  • Amsweer (langs de "/Tuikwerderlaan");
  • /Garrelsweer (op het einde van de "Stadsweg");
  • Bellingwolde (op diverse lokaties);
  • Vriescheloo (..);
  • /Wedderveen (langs de weg "Hoorn");

Drenthe[bewerken]

Limburg[bewerken]

Noord-Brabant[bewerken]

  • Bergen op Zoom

Nieuws m.b.t. GIN[bewerken]

Ander nieuwsitem toevoegenBelangenbehartiging[bewerken]

Stichting GIN Schade[bewerken]

Stichting GIN Schade (SGS) ...

Stichting G-GIN (Geen Groen Inkomen Nederland)[bewerken]

Stichting G-GIN is opgericht door verontruste GIN beleggers. Van haar website:

De reden tot bezorgdheid is ontstaan nadat de verzekering die verstrekt werd door Nationale Nederlanden en die voor zover ons bekend was bedoeld ter meerdere zekerheid voor participanten om een eventuele calamiteit m.b.t. de groeiverwachtingen van Robinia Pseudo Acacia bomen op te vangen. Door deze verzekering zou in ieder geval de inleg gegarandeerd zijn. Deze verzekering werd echter door Groen Invest Nederland vervangen door het z.g. GROENGROEIPLAN. Dit groengroeiplan garandeert een vooraf bepaalde hoeveelheid paal-en zaaghout per participatie. Hoeveel de opbrengst aan hout straks waard is op de markt is nu nog geheel onduidelijk. In het verleden werd in de aanbiedingsbrieven van Groen Invest Nederland geschermd met 7 x uw inleg terug! (Zie de brief hieronder als bijlage). U hoort ze hier helemaal niet meer over.

Stichting Beleggers GIN - Voor en door de beleggers[bewerken]

Een aantal Groen Invest beleggers (zie hun website) heeft zich verenigd in de Stichting Beleggers GIN. Deze Stichting is in oprichting en zal onderzoek zal doen en actie nemen ter behartiging van de belangen van de beleggers die zich hebben aangesloten. De stichting heeft een bestuur waarin enkele beleggers hebben plaatsgenomen. Meer over de werkwijze vindt u in het Plan van Aanpak op de site.

De stichting streeft ernaar dat zoveel mogelijk beleggers zich aansluiten. Op die manier willen ze representatief worden voor alle GIN beleggers, wat noodzakelijk is als ze effectief overleg willen voeren met de Stichting Vruchtgebruik Robinia, de curatoren en andere partijen.

Het is mogelijk om vragen te stellen aan de Stichting door een mail te sturen aan info@beleggersgin.nl. Gezien het grote aantal beleggers, is het voor de Stichting niet mogelijk om alle vragen persoonlijk te beantwoorden, maar ze willen proberen om zoveel mogelijk vragen in algemene zin te beantwoorden in hun Vraag en Antwoord rubriek.

Externe links[bewerken]

Groen Invest Hyves[bewerken]

Er is een Groen Invest hyve.

Je kunt hier lid worden door links in de hoek op "Voeg toe als vriend" klikken.

Als je nog geen Hyves hebt dan kan je dit aanmaken door op "Nog niet lid?" te klikken en even de stappen te doorlopen; het is gratis. Als je dit gegaan hebt krijg de beheerder van Groen Invest hyve een bericht dat iemand zich wil toevoegen op de hyve en zal het dan goedkeuren. Daarna kunt alle berichten en documenten inzien.


Het is, als u aanvullingen of correcties op de inhoud van deze pagina heeft, erg gemakkelijk om de pagina te wijzigen. De bewerk functie van iedere pagina is zo intuïtief dat u alleen maar hoeft te kunnen typen om een pagina te bewerken. Bovendien kunnen mislukte wijzigingen altijd weer gemakkelijk ongedaan gemaakt worden.