Het domein hardhout-investeringen.net is te koop, voor € 6000. Samen met hardwood-investments.net ben ik bereid beide domeinen te verkopen voor € 10,000. Geïnteresseerden kunnen contact met me opnemen op rowan@bigsmoke.us.

Forestales International

Uit Hardhoutbeleggingen Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een doorzicht van een opstand op FI's Teca Cantarrana plantage in 2003

Forestales International is een relatief klein herbebossingsbedrijf waarvan de projecten in het laagland van Costa Rica liggen, ten noorden van het centraal massief, en dus onder invloed staan van de Caribische zee en de Atlantische oceaan. De plantages zijn FSC gecertificeerd door de Rainforest Alliance van Smart Wood (certificeringsrapport).

Nieuws m.b.t. Forestales International[bewerken]

Teakblad toevoegen - Ander nieuwsitem toevoegen

 PublicatiedatumPublicist
Koutje lopen15 augustus 2007Hans Franke
Sicirec accepteert Forestales International in haar fonds31 juli 2003Sicirec


Plantages en producten[bewerken]

Rivier langs Cantarrana (2003)

Op de individuele plantage-pagina's staat een groot aantal foto's

 AreaalHoutsoortLand
Forestales International/Teca Cantarrana190 hectareTeakCosta Rica
Forestales International/Teca Guapiles35 hectareTeakCosta Rica
 PlantjaarPrijs per hectare
Forestales International/Teca Cantarrana/19931993
Forestales International/Teca Cantarrana/19941994
Forestales International/Teca Cantarrana/19951995
Forestales International/Teca Cantarrana/19961996
Forestales International/Teca Guapiles/19931993

Teca Cantarrana[bewerken]

Cantarrana (190 hectare) is gesitueerd dichtbij de plantages van Flor y Fauna en gelegen op relatief vlak terrein. Op diverse plekken is een relatief zware sterfte opgetreden, waarvan de oorzaak nog niet duidelijk kan worden aangegeven. Dit verschijnsel wordt aangeduid met de term Teaksyndroom. Het treedt op meerdere plaatsen op in Midden Amerika. De oorzaak zal in de loop van de tijd verder worden onderzocht. Een paar stukken zijn begrensd door rivieren. Deze rivieren zorgen plaatselijk voor nogal wat afslag, waardoor soms ook bomen de rivier inzakken. De hierdoor tot nu toe ontstane schade is nog zeer beperkt. Het is echter goed mogelijk dat er in de toekomst nog wel meer bomen door de rivier zullen worden meegesleurd.

Er is een aanzet gegeven tot de aanleg van ecologische corridors, maar die zijn nog in de beginstadia van ontwikkeling. Wel grenst een van de percelen aan een erg mooi stuk secundair bos (86 hectare), waar het corridornetwerk op aansluit.

Teca Guapiles[bewerken]

Guapiles (35 hectare) is verder naar het oosten gesitueerd en bevindt zich in een natte streek. De regenval bedraagt daar zo'n 5 meter op jaarbasis, wat eigenlijk te veel is. Deze bomen zijn het gehele jaar groen, en het opvallende is dat ze in de relatief droge periode beter in het blad zitten dan in de natte tijd (grootste deel van het jaar). Het terrein van Guapiles bestaat vooral uit hellingen, maar die zijn niet erg steil. De groeiverschillen tussen de bomen zijn hier vrij groot. Er staan mooie dikke exemplaren, maar ook in de groei sterk achtergebleven exemplaren. Gemiddeld is de groei echter acceptabel te noemen. Op bepaalde delen zijn de teakbomen niet aangeslagen en vervangen door inheemse boomsoorten, zoals Pilon en Roble coral (Terminalia sp.).

De Guapiles plantage grenst aan een stuk zeer mooi natuurlijk bos (23 hectare).

Wat betreft de houtverwerking en verkoop werkt Forestales tegenwoordig samen met PanAmerican Woods. PanAmerican Woods is met name geïnteresseerd in het spinthout van de Forestales bomen, voor de productie van parket.

De plantages van Forestales International zijn sterk getroffen door het teaksyndroom.<ref>Nieuwsarchief:Sicirec accepteert Forestales International in haar fonds</ref>

Organisatie[bewerken]

Forestales International is opgericht door Erwin Balder.

Verhandelbaarheid van Forestales International contracten[bewerken]

Wie investeringscontracten met Forestales International wil kopen of verkopen kan hiervoor adverteren op bosbouwbeleggingen.nl Een ander bekend handelsplatform voor teakbeleggingen is www.teaktrader.nl.

Contactgegevens[bewerken]

E-mail: forestalesinternational@hotmail.com

Noten[bewerken]

<references/>


Het is, als u aanvullingen of correcties op de inhoud van deze pagina heeft, erg gemakkelijk om de pagina te wijzigen. De bewerk functie van iedere pagina is zo intuïtief dat u alleen maar hoeft te kunnen typen om een pagina te bewerken. Bovendien kunnen mislukte wijzigingen altijd weer gemakkelijk ongedaan gemaakt worden.

Sicirec heeft in haar archieven uitgebreide correspondentie over dit onderwerp. Het is voor Sicirec vanwege praktische redenen onmogelijk om al deze informatie zelf te publiceren. Daarom biedt Sicirec u, onder voorbehoud, aan om zelf een kijkje te komen nemen in haar archieven. Voorwaarde hiervoor is dat u de informatie waar u kennis van neemt op het Internet publiceert zodat deze voor een ieder toegankelijk wordt. Dat publiceren kan bijvoorbeeld makkelijk op deze wiki (die overigens niet met Sicirec geaffilieerd is). Voor toegang tot haar archieven, kunt u contact opnemen met Sicirec via service@sicirec.org.