Floresteca

Floresteca Agroflorestal Ltda is een bedrijf dat teak-plantages aanlegt en beheert in Brazilië sinds 1994. De onderneming GoodWood Investments B.V. heeft in Nederland beleggingsobjecten aangeboden gebaseerd op de plantages van Floresteca.

Nieuws over Floresteca[bewerken]

Ander nieuwsitem toevoegenDe plantages[bewerken]

Na een veldcontrole in maart 2003 rapporteerde Sicirec dat ze had geconstateerd dat de plantages er goed bij stonden en dat het plantagebedrijf Floresteca goed functioneerde. Volgens Sicirec leek de groeisnelheid gemiddeld wat lager te zijn dan wat gebruikelijk is in Costa Rica, maar naar hun mening hoefde dat geen belemmering te zijn voor een aantrekkelijk rendement. Onderhoudskwaliteit en professionele planning zouden dat ruimschoots compenseren. (Inmiddels is ook nog eens gebleken dat het voordeel van de hogere groeisnelheid van de bomen op teakplantages in de nattere regio's van Costa Rica teniet wordt gedaan door een verhoogde gevoeligheid in die regio's voor het teaksyndroom.)

Beoordeling[bewerken]

Goede logistieke toegankelijkheid: ja

Certificering van de FSC plantages[bewerken]

De plantages van Floresteca zijn FSC gecertificeerd<ref name="fsc-code">http://www.fsc-info.org/</ref> voor een areaal van 18895 hectare. De FSC certificatie-code van Floresteca is: SGS-FM/COC-000079<ref name="fsc-code"/>.

Verhandelbaarheid van investeringen in Floresteca[bewerken]

Wie aandelen in of contracten met plantagebedrijven wil kopen of verkopen kan hiervoor adverteren op bosbouwbeleggingen.nl


Externe links[bewerken]


Noten[bewerken]

<references/>


Het is, als u aanvullingen of correcties op de inhoud van deze pagina heeft, erg gemakkelijk om de pagina te wijzigen. De bewerk functie van iedere pagina is zo intuïtief dat u alleen maar hoeft te kunnen typen om een pagina te bewerken. Bovendien kunnen mislukte wijzigingen altijd weer gemakkelijk ongedaan gemaakt worden.