EffecTeak

EffecTeak, een Costa Ricaanse verkooporganisatie, was een project dat sinds juni 2005 aan het beleggende publiek werd aangeboden. Naast Flor y Fauna, Expomaderas, Teca Vital, Next Generation Teak en Terra Vitalis was dit het zesde teakplantagebedrijf waar de teak-pioniersfamilie Huizinga c.q. Ebe Huizinga en Richard Huizinga bij waren betrokken.

Flor y Fauna kavels in TeakWood VIII zijn door EffecTeak voor € 36.500 per hectare verkocht.

Geschiedenis[bewerken]

In augustus 2005 waren EffecTeak en haar directie instrumenteel bij het zoeken naar een oplossing van de conflicten bij Flor y Fauna tussen de investeerders en de familie Huizinga. Sicirec, op 16 augustus 2005: "Wij hebben vertrouwen in de zakelijke en diplomatieke capaciteiten van de directeur van Effecteak, de heer W. Schraa, en achten de kans reëel dat de huidige besprekingen tot een oplossing leiden die gunstig is voor de investeerders."

Echter, EffecTeak was slechts een kort leven beschoren en was begin november 2005 al weer ter ziele. Sicirec, op 14 december 2005: "De bemiddelingspogingen waar we in augustus nog optimistisch gestemd over waren hebben helaas geen vruchten afgeworpen. Imiddels is de familie Huizinga in overleg met Terra Vitalis om de beschikbare Ohra kavels via Terra Vitalis aan het publiek aan te bieden. EffecTeak speelt dan niet langer een rol in het vermarkten van de oude kavels TeakWood VI t/m VIII."

EffecTeak verzond op 11 juli 2005 een e-mail met een aanhangsel waarin ze uitleggen waarom ze hun activiteiten gingen stopzetten.

Verhandelbaarheid[bewerken]

Wie investeerders-contracten met EffecTeak wil kopen of verkopen kan hiervoor adverteren op Bosbouwbeleggingen.nl of op Teaktrader.nl.

Zie ook[bewerken]


Het is, als u aanvullingen of correcties op de inhoud van deze pagina heeft, erg gemakkelijk om de pagina te wijzigen. De bewerk functie van iedere pagina is zo intuïtief dat u alleen maar hoeft te kunnen typen om een pagina te bewerken. Bovendien kunnen mislukte wijzigingen altijd weer gemakkelijk ongedaan gemaakt worden.

Sicirec heeft in haar archieven uitgebreide correspondentie over dit onderwerp. Het is voor Sicirec vanwege praktische redenen onmogelijk om al deze informatie zelf te publiceren. Daarom biedt Sicirec u, onder voorbehoud, aan om zelf een kijkje te komen nemen in haar archieven. Voorwaarde hiervoor is dat u de informatie waar u kennis van neemt op het Internet publiceert zodat deze voor een ieder toegankelijk wordt. Dat publiceren kan bijvoorbeeld makkelijk op deze wiki (die overigens niet met Sicirec geaffilieerd is). Voor toegang tot haar archieven, kunt u contact opnemen met Sicirec via service@sicirec.org.